wróć do poprzedniej strony

Ozonowane serum do rzęs / 5g

IMG_9990.png
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 24,90 zł 24.90
quantity szt.

Opis

Ozonowane serum do rzęs na bazie: OLEJU RYCYNOWEGO, ABISYŃSKIEGO, Z NASION BAOBABU i OLEJKU Z DRZEWA HERBACIANEGO / (kraj pochodzenia składników Wielka Brytania).

INCI: Ricinus Communis Seed Oil, Crambe Abissynica seed oil, Adansonia Digitata Seed Oil, Tee Tree oil, Tocopherol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Aroma,

Wyjątkowo skuteczne serum, które wydłuża, zagęszcza i wzmacnia rzęsy oraz widocznie poprawia ich kondycję. Jego receptura zawiera ozonowane oleje, uważane za silnie regenerujące i stymulujące    rzęsy oraz brwi do naturalnego wzrostu, hamuje wypadanie rzęs odżywia i nadające im naturalny połysk przywracając im zdrowy wygląd.

Ozonowane oleje – Jest to jedyne na rynku ozonowane serum olejowe do rzęs. Serum dzięki ozonowaniu ma działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne oraz natleniające, co stymuluje wzrost rzęs.  Wspomaga ten efekt witamina E oraz najlepsze oleje wchodzące w jego skład.

Sposób użycia: Serum stosować na dzień, na oczyszczone rzęsy i brwi, nakładając od nasady rzęs za pomocą wygodnej, silikonowej szczoteczki. Ułatwia to wnikanie substancji aktywnych do korzeni rzęs i zapewnia skuteczność jego działania. Preparat może być używany jako baza pod makijaż, Dla osiągnięcia najlepszego efektu kuracji, stosować przez minimum 30dni. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu.

OLEJ RYCYNOWY
Olejek rycynowy Ricinus Communis Seed Oil) uzyskiwany w procesie tłoczenia nasion rącznika pospolitego, stosowany do wzmacniania rzęs i brwi oraz włosów od stuleci.  Ma tez zastosowanie w medycynie z racji bardzo ciekawego składu. Dzięki serum na bazie ozonowego oleju rycynowego rzęsy staną się mocne, gęstsze i przestaną wypadać, a dodatkowo wyraźnie ściemnieją. Ponieważ jest to jeden z najbardziej nabłyszczających olei, daje też zauważalny efekt połysku. Stosowanie olejku ułatwi również późniejsze rozprowadzanie tuszu do rzęs.

OLEJ ABISYŃSKI
Olej abisyński Crambe Abyssinica Seed Oil) Jeżeli twoje rzęsy są zniszczone i pozbawione blasku, a żadne odzywki nie pomagają, to serum z udziałem oleju abisyńskiego w składzie poprawi ich wygląd. Sprawdzi się też jako ochrona przed kolejnymi zniszczeniami spowodowanymi czynnikami środowiskowymi. Dzięki obecności nienasyconych kwasów omega-3, olejek ten zapewnia intensywne nawilżenie, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry i włosów, a także chroni je przed czynnikami zewnętrznymi

Otrzymuje się go z nasion jednorocznej rośliny oleistej z rodziny Cruciferae (krzyżowych) z wschodniej Afryki i rejonów śródziemnomorskich. Nasiona Crambe abyssinica zawierają około 30% oleju o niezwykle wysokim poziomie nienasyconego kwasu erukowego. To właśnie ten kwas tłuszczowy decyduje o dobroczynnych właściwościach tego oleju w pielęgnacji skóry, włosów i paznokci.
Olej ten nie powoduje podrażnień, nie powoduje alergii, nie jest toksyczny. Olej ten szybko i łatwo penetruje rzęsy, co pomaga w uzupełnieniu utraconych lipidów i jednocześnie nie zostawia tłustego filmu.

OLEJ Z NASION BAOBABU (Adansonia Digitata Seed Oil) / Kraj pochodzenia Kenia
Olej tłoczony jest na zimno z nasion baobabu z owocu zwanego małpim chlebem.  Świeży owoc baobabu jest bardzo bogaty w witaminy, Olej zawiera witaminy A, E, D i F orz posiada witaminy z grupy B i nawet więcej witaminy C niż pomarańcze.

Olej z baobabu nazywany jest skrytym sekretem Afryki i „drzewem życia”.  Nasiona zawierają około 30% oleju, który przeznaczony jest szczególnie do pielęgnacji cery i włosów suchych i zniszczonych. poprawia ich kondycję i niweluje suchość, odbudowuje i nadaje rzęsom blasku.

Wspomaga regenerację komórek oraz mocno nawilża i wygładza. Ze względu na wysoką zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów olej używany jest w Afryce by chronić przed surowymi warunkami pustynnymi

OLEJEK Z DRZEWA HERBACIANEGO
Olejek z drzewa herbacianego (Tee tree oil) to tak naprawdę ekstrakt z liści drzewa herbacianego (Melaleuca alternifolia), występującego w Australii.

Jest niezwykle wszechstronnym naturalnym kosmetykiem, który pielęgnuje oraz leczy skórę. Dzięki swoim właściwościom antyseptycznym, dezynfekującym i przeciwzapalnym. W ostatnich latach zaobserwowano pozytywny efekt olejku drzewa herbacianego stosowanego podczas zapalenia brzegów powiek wywołanych roztoczem z rodzaju Demodex

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Copyright © 2016 www.nazwa.pl Sklepicom - sklepy internetowe